Επικαιρότητα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την κυριακή 19 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε από 80 συντρόφους συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές αγίου Στεφάνου της πάτρας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε κείμενο προς τους φυλακισμένους αλλά και υπήρξε επικοινωνία με κρατούμενους που μίλησαν για τις συνθήκες κράτησης, η οποία ηχογραφημένη υπάρχει εδώ.

Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν κινητοποιήσεις από τους κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές του ελλαδικού χώρου σαν διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στα αυτοαποκαλούμενα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο υπερπληθυσμός, τα πειθαρχικά, οι εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι, η έλλειψη φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κάνουν τις αποθήκες που το κράτος στοιβάζει τις «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές» αβίωτες. Ο αγώνας για την κατάργηση των φυλακών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

κείμενα και δράσεις μέσα στις φυλακές το φλεβάρη του 2012

Ανακοίνωση του Αthens Indymedia

indymediaΑπό τη στιγμή που η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα απαντήθηκε μαζικά την περασμένη Κυριακή, 12/2, με τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, η εξουσία παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της όξυνσης της καταστολής, για να αποσβέσει την κοινωνική οργή.

Την Κυριακή το πρωί δεκάδες αγωνιστές απήχθησαν από το κράτος τρομοκράτη, μερικοί ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. Τέσσερις διαδηλωτές στην Αθήνα, υπερασπιστές του δικαιώματος για ζωή, κι όχι επιβίωση, προφυλακίστηκαν. Κάποιοι άλλοι διώχθηκαν 3 μέρες μετά τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, ξεπουλημένοι πολιτικοί, συνεργάτες των τροϊκανών εγείρουν θέματα στα κανάλια για τη λειτουργία και ύπαρξη του Indymedia.

Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, 17/2, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αναγγέλλει διακοπές ηλεκτροδότησης σε κτήρια για «λόγους συντήρησης»! Βρήκαν έτσι τον τρόπο να φιμώσουν το athens.indymedia.org, κόβοντάς του το ρεύμα. Δεν είναι μακριά, άλλωστε, οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στον σέρβερ την περασμένη Κυριακή, 12/2, κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή βρομάει από χιλιόμετρα κρατική καταστολή, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλουχία των γεγονότων και των πιέσεων της βδομάδας που διανύσαμε με τη σκλήρυνση της στάσης του καθεστώτος. Βρομάει εν όψει νέας κινητοποίησης κοινωνικών κομματιών την Κυριακή, 19/2, τη στιγμή που το Athens IMC είναι ένα από τα κομβικά και ελάχιστα σημεία όπου τα γεγονότα επικοινωνούνται από τους συμμετέχοντες χωρίς τη διαμεσολάβηση και τη διαστρέβλωση των υποτακτικών ΜΜΕ. Θα μας βρουν όμως μπροστά τους…

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, τις προηγούμενες αποτυχημένες κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους σε συντονισμό με τους φασίστες, ακόμα και τότε που δεν συνεργάζονταν επίσημα και τύποις κρατούσαν κάποιες αποστάσεις.

http://indymedia.squat.gr/

Για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου...

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου βρίσκεται προφυλακισμένη από τις 10/12/2010 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ως υπόδικη για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία που αρνείται και επισημαίνει ότι η δίωξή της είναι ξεκάθαρα πολιτική. Στις 4 Ιανουαρίου 2012 κατέθεσε την τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας (οι προηγούμενες τρεις έχουν απορριφθεί), το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να βγει μέχρι τις 4 Φλεβάρη.

Η υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου συμπυκνώνει με σαφήνεια την εκδικητικότητα και μανία των κατασταλτικών αρχών απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα όμως επαναφέρει τους αγώνες των κρατουμένων για αξιοπρέπεια, ενάντια στην αναλγησία, τη σκληρότητα και την παντελή έλλειψη βασικών παροχών στα μπουντρούμια που το κράτος έχει το θράσος να ονομάζει «σωφρονιστικά ιδρύματα».

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Την Τετάρτη 18/1 πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο από το «πέρασμα» και τη βιντεοκολλεκτίβα Ak-kraak εκδήλωση-προβολή σχετικά με την απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές το Νοέμβρη του 2008 αλλά και ενημέρωση για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ακούστηκε ηχογραφημένή συνέντευξη της Στέλλας Αντωνίου σχετικά με την κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

αφίσα φυλακές πέρασμα

 

 H αλληλεγγύη μέσα από τις φυλακές...

 

Κείμενα από τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με τις συνθήκες κράτησης

 

 

Ένα μήνυμα από τους μετανάστες της πόλης μας

Στο όνομα του θεού

Από τότε που είμαστε μικροί στη χώρα μας είχε φασαρία, μα εμείς δεν καταλαβαίναμε τι είναι αυτή η φασαρία. Μετά μεγαλώσαμε και καταλάβαμε ότι αυτή η φασαρία είναι πόλεμος. Άλλαζαν οι εποχές και εμείς περνούσαμε πιο δύσκολα. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Από τότε μέχρι και σήμερα σκεφτόμαστε τι θα γίνει με το μέλλον μας, ποιά θα είναι η μοίρα μας. Όταν είμασταν στη χώρα μας, μας είπαν ψέμματα. Μας είπαν ότι στην Ευρώπη έχει δημοκρατία και εκεί θα έχουμε ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά εδώ είναι αλλιώς. Για να φτιάξουμε τη ζωή μας πρέπει να περάσουμε τα σύνορα αλλά στην ελλάδα αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Υποτίθεται ότι η αστυνομία υπάρχει για να προστατεύει το κόσμο. Αλλά εδώ δεν είναι έτσι. Η αστυνομία στην ελλάδα μας χτυπάει, μας κοροιδεύει, μας συλλαμβάνει, προσβάλλει τη χώρα μας και το θρήσκευμα μας ακόμα και αν είμαστε ανήλικοι. Εμείς είμασταν στο παλιό λιμάνι κι από κει ήρθαμε στο εργοστάσιο απέναντι απ’το νέο λιμάνι για να μην έχει πρόβλημα μαζί μας ο κόσμος στην Πάτρα και με σκοπό να φύγουμε για άλλη χώρα. Πολλές φορές κι ενώ κοιμόμαστε, έρχεται η αστυνομία στις 5 το πρωί , μας ξυπνάει, μας χτυπάει, μας καίει τα χαρτιά, μας λένε ότι θα πάμε εκδρομή και μετά μας στέλνουν στην Αθήνα. Εκεί μας αφήνουν συνήθως στο Αλλοδαπών. Κάποια παιδιά που δεν έχουν λεφτά πρέπει να γυρίσουν πίσω στη Πάτρα με τα πόδια, ένα ταξίδι που διαρκεί 6 μέρες.

Αναγκαστικά πρέπει να γυρίσουμε γιατί μόνο από εδώ μπορούμε να φύγουμε. Θέλουμε να βρούμε έναν άλλο τόπο να ζήσουμε τη ζωή μας, επειδή στην Ελλάδα επικρατεί κακή κατάσταση. Όλοι μας γεννηθήκαμε από μια μάνα και ένα πατέρα. Μπορεί να μιλάμε διαφορετική γλώσσα, να είμαστε από διαφορετικές χώρες αλλά όλοι είμαστε αδέλφια.

Με την αστυνομία μιλήσαμε για τα προβλήματα μας αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν σημασία γι αυτούς. Είτε στο πόλεμο στις χώρες μας είτε στην καθημερινή ζωή εδώ έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Ό,τι λέμε από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει. Το μόνο που θέλουμε είναι μια ήρεμη ζωή. Μέχρι πότε πρέπει να είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας; Γιατί δεν μας δίνουν χαρτιά να μπορούμε να ταξιδεύουμε πίσω στη χώρα μας και μετά πάλι στην Ευρώπη; Εσείς θα μπορούσατε να ζήσετε στο παλιό εργοστάσιο όπως ζούμε εμείς; Εσείς μπορείτε να τρώτε φαγητό από τα σκουπίδια; Έτσι η ζωή δεν αξίζει. Το ξέρετε ότι έχουμε ένα νεκροταφείο στη πάτρα για μετανάστες και πρόσφυγες;
Εμείς φύγαμε από τις χώρες μας για να ζήσουμε όχι για να πεθάνουμε.

Παρακαλούμε όποιον-α διαβάσει αυτό το κείμενο να αλλάξει ό,τι κακό σκέφτεται για εμάς. Αν κάποιος μετανάστης κάνει κάτι κακό δεν φταίμε όλοι γι αυτό. Ας μην αλλάζει πεζοδρόμιο όποιος μας βλέπει στο δρόμο. Κανένας θεός δεν θέλει να χτυπάς αδύναμους ανθρώπους, να τους συλλαμβάνεις, να τους κόβεις το νερό και το ρεύμα και να τους ταπεινώνεις. Όταν μαθαίνετε ότι ένας αστυνομικός χτυπάει άλλον ένα ανήλικο μετανάστη μην κλείνετε τα μάτια ή τα αυτιά σας.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

μετανάστες και πρόσφυγες από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής - Πατραϊκής

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου