Για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου...

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου βρίσκεται προφυλακισμένη από τις 10/12/2010 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ως υπόδικη για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία που αρνείται και επισημαίνει ότι η δίωξή της είναι ξεκάθαρα πολιτική. Στις 4 Ιανουαρίου 2012 κατέθεσε την τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας (οι προηγούμενες τρεις έχουν απορριφθεί), το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να βγει μέχρι τις 4 Φλεβάρη.

Η υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου συμπυκνώνει με σαφήνεια την εκδικητικότητα και μανία των κατασταλτικών αρχών απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα όμως επαναφέρει τους αγώνες των κρατουμένων για αξιοπρέπεια, ενάντια στην αναλγησία, τη σκληρότητα και την παντελή έλλειψη βασικών παροχών στα μπουντρούμια που το κράτος έχει το θράσος να ονομάζει «σωφρονιστικά ιδρύματα».

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Την Τετάρτη 18/1 πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο από το «πέρασμα» και τη βιντεοκολλεκτίβα Ak-kraak εκδήλωση-προβολή σχετικά με την απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές το Νοέμβρη του 2008 αλλά και ενημέρωση για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ακούστηκε ηχογραφημένή συνέντευξη της Στέλλας Αντωνίου σχετικά με την κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

αφίσα φυλακές πέρασμα

 

 H αλληλεγγύη μέσα από τις φυλακές...

 

Κείμενα από τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με τις συνθήκες κράτησης