ανακοινώσεις ράδιο κατάληψη

Διακοπή λειτουργίας μέσω internet

Προσωρινά ο σταθμός δεν λειτουργεί μέσω internet λόγω τεχνικών προβλημάτων

Ανακοίνωση για τις εκκενώσεις στην Πάτρα

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 6.30 το πρωί το κράτος επέλεξε να επιτεθεί σε τρεις κατηλειμένους χώρους στην Πάτρα. Την κατάληψη Παραρτήματος, την κατάληψη Μαραγκοπούλειο και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι των Τ.Ε.Ι (κατάληψη Ν.Γύζη). Αρχικά διμοιρίες με τη συνδρομή της πυροσβεστικής εισβάλουν στη κατάληψη του Μαραγκοπουλείου (στην οποία στεγάζεται το «συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης Πέρασμα» και ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν κατάληψη στέγης) και συλλαμβάνουν πέντε συντρόφους που βρίσκονται στο χώρο τη στιγμή εκείνη. Λίγη ώρα αργότερα μηχανανές δίας και μια διμοιρία εγκλωβίζουν και προσαγάγουν έντεκα συντρόφους που κατευθύνονταν στην κατάληψη. Σχεδόν ταυτόχρονα διαφόρων ειδών αστυνομικές δυνάμεις εισβάλουν και στις άλλες δύο καταλήψεις. Και στους τρεις χώρους οι μπάτσοι σε πλήρη συνεργασία με δημοτικούς υπαλλήλους αρχίζουν αρχικά να καταστρέφουν και να κατάσχουν πράγματα και στη συνέχεια να χτίζουν τα παράθυρα και να σφραγίζουν τις πόρτες των κτιρίων.
      
Αυτή η μέρα για μας δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της ελλάδας σε πληθυσμό, και αφού έχει ενεργό αντιεξουσιαστικό κίνημα,  ήταν αναμενόμενο να μπει στο στόχαστρο. Έτσι κι αλλιώς οι καταλήψεις στην Πάτρα ήταν στο στόχαστρο της καταστολής είτε με άθλια δημοσιεύματα στα MME, είτε με εξαγγελίες του δήμου, είτε με «επερωτήσεις» βουλευτών. Και όλα αυτά εντάθηκαν μετά τις εισβολές στις καταλήψεις της Αθήνας, αφού κάθε νέα εισβολή δημιουργούσε νέα σενάρια σε κάθε λογής λασπολόγους. Βέβαια, ουδέποτε νιώσαμε ασφαλείς στην «αγκαλιά» της αστικής δημοκρατίας, πολύ απλά γιατί αυτή στηρίζεται σε εξουσιαστικές δομές που εμείς ούτως ή άλλως εχθρευόμαστε.
 
Απ’ την πλευρά της η κεντροαριστερή δημοτική αρχή το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει τον ρόλο της σαν παρακλάδι του εξουσιαστικού μηχανισμού κάνοντας ασκήσεις νομιμότητας και νομιμοφροσύνης, προσπαθώντας να μείνει ζωντανή σ’ αυτό το παιχνίδι εξουσίας εις βάρος των ζωών μας. Γιατί οι καταλήψεις είτε είναι το Παράρτημα, είτε το Μαραγκοπούλειο, είτε το στέκι στο ΤΕΙ,  δεν είναι ούτε αποθήκες, ούτε το χόμπι μας, ούτε η καβάντζα μας. Είναι κομμάτι της ζωής μας. Είναι ο τρόπος που επιλέγουμε να οργανώσουμε την καθημερινότητα μας. Η συμμετοχή μας στις καταλήψεις είναι μία θέση μάχης που επιλέγουμε να πάρουμε στον κοινωνικό ταξικό πόλεμο που μαίνεται.
 
Οι εξαγγελίες περί «αξιοποίησης» που γνωρίζουμε έτσι κι αλλιώς ότι δεν είναι τίποτα παρά παραμύθια, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Γιατί εμείς έχουμε επιλέξει να θεωρούμε κάτι αξιοποιήσιμο όταν ορίζουμε εμείς οι ίδιοι τον τρόπο  και τον χρόνο που θα το χρησιμοποιήσουμε, είτε για στέγη, είτε για συναυλίες, είτε για συνελεύσεις, είτε για «ορμητήριο», είτε για καφενείο, είτε για ραδιοφωνικό σταθμό. Αυτά και άλλα τόσα και άλλα τόσα είναι οι αυτοοργανωμένοι χώροι.
 
Όσο για τους μπάτσους που θριαμβολογούν ότι «σήμερα τελείωσαν τα στέκια και οι καταλήψεις στην Πάτρα» να σημειώσουμε κάτι το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν με το αδρανοποιημένο, δουλοπρεπές  μυαλό τους να αντιληφθούν. Δεν μπορείτε να νικήσετε αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε.
 
Ούτε φοβόμαστε, ούτε κλαίμε. Τίποτα δεν τελείωσε.
 
Καμία δίωξη στους πέντε συντρόφους της Κατάληψης Μαραγκοπούλειο
Δέκα-εκατό-χιλιάδες καταλήψεις
Ενάντια σ’ έναν κόσμο οργανωμένης σήψης
 
 
Ράδιο Κατάληψη 93,7 fm  
radiokatalipsi.espiv.net
Η απελευθερωμένη συχνότητα της πόλης
 
 

Υ.Γ. Τα ψέματα και η λάσπη για τους χώρους μας δεν έχουν όρια. Τα ρημαγμένα δωμάτια και τα σπασμένα έπιπλα που άφησαν οι μπάτσοι και τα τσουτσέκια του δήμου πίσω τους και τολμάνε να τα δημοσιεύουν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μηντιακό παιχνίδι εντυπώσεων. Οι σημαίες και  οι μάσκες μας είναι τα ελάχιστα μέσα αυτοπροστασίας απέναντι στην όλο και πιο ολοκληρωτική και βίαιη καταστολή που δεχόμαστε. Τέλος τα μηχανήματα του ράδιο κατάληψη 93,7fm είναι στην κατοχή μας και ΔΕΝ κατασχέθηκαν όπως ανακοίνωσαν οι μπάτσοι.

Ανοιχτή συνέλευση διαμόρφωσης πρόγραμματος του σταθμού

Την Κυριακή 31/3,19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Παράρτημα (Κορίνθου & Αράτου) η συνέλευση διαμόρφωσης προγράμματος του Ράδιο Κατάληψη για τον μήνα Απρίλιο (όπως και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα).

Ανοιχτή συνέλευση διαμόρφωσης πρόγραμματος του σταθμού

Μετά από 4 χρόνια λειτουργίας του σταθμού, και μεγάλης εναλλαγής κόσμου που πλαισιώνει το εγχείρήμα εντοπίσαμε την αναγκαιότητα για την δημιουργία μιας συνέλευσης προγράμματος η οποία σαν κύρια θεματική της θα έχει την διαμόρφωση του προγράμματος του μήνα και θα είναι ανοιχτή σε όποιον/α θέλει να συμμετέχει στο εγχείρημα.

Η συνέλευση αυτή θα γίνεται την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, έτσι ώστε το καινούργιο πρόγραμμα να μπαίνει σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα του επόμενου.Η συνέλευση για ευκολία θα ανακοινώνεται μια εβδομάδα πριν στο site.

Έτσι την Κυριακή 27/1 στις 19.00 θα γίνει στο Παράρτημα η ανοιχτή συνέλευση του Ράδιο Κατάληψη για την διαμόρφωση του προγράμματος του Φεβρουαρίου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ VILLA AMALIAS

Το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη Villa Amalias στην Αθήνα. Οι μπάτσοι, με πρόσχημα ανώνυμες καταγγελίες, εισέβαλαν στο κατειλημμένο εδώ και 23 χρόνια κτίριο και προσήγαγαν 8 συντρόφους και συντρόφισσες που βρίσκονταν μέσα. Άμεσα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την κατάληψη σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους και ενάντια στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ανθρώπων, ένα ακόμα επεισόδιο της οποίας διαδραματίστηκε σήμερα το πρωί. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο Δημαρχείο της Αθήνας -καθώς το κτίριο βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων- κατά τη διάρκεια της οποίας προσήχθησαν άλλοι 7 σύντροφοι και συντρόφισσες, οι οποίοι μετά από κάποιες ώρες αφέθησαν ελεύθεροι. Προς το παρόν το κτίριο έχει σφραγιστεί και φυλάσσεται από μπάτσους. Οι 8 προσαχθέντες κρατούνται ακόμα.

Η Βίλα Αμαλίας, ένα από τα πρώτα κατειλημμένα κτίρια στον ελλαδικό χώρο, εδώ και 23 χρόνια έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κίνημα των καταλήψεων, για την αυτοοργανωμένη μουσική σκηνή και γενικότερα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην όξυνση του κοινωνικού ταξικού αγώνα. Όλοι εμείς ξέρουμε ότι ήταν, είναι και θα είναι ο χώρος που διαταράσσει την κανονικότητα της αθηναϊκής μητρόπολης. Στη Βίλα Αμαλίας δεν υπάρχουν σκοτεινές γωνιές αλλά φωτεινά σημεία δημιουργίας και αντίστασης. Όλοι εμείς ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα χώρο από τον οποίο γεννήθηκε η αυτοοργανωμένη αντιεμπορευματική έκφραση, στηρίζοντας μουσικά γκρουπ, στουντιακές και συναυλιακές υποδομές, θεατρικές ομάδες, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρι βιτρό, προβολές. Ένα χώρο που κάλυψε ανάγκες του ριζοσπαστικού κινήματος οργανώνοντας και πραγματώνοντας βιβλιοθήκη, τυπογραφείο, παιδικό σταθμό, χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι καθώς και στεγαστική κατάληψη. Φιλοξενεί πολιτικές διαδικασίες και ζυμώσεις συμβάλλοντας με τη σειρά της στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Εν αντιθέσει με τις δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια περί “αποκατάστασης της τάξης” και “εργαστηρίων ανομίας” όλοι εμείς ξέρουμε ότι η Villa Amalias ανέκαθεν ήταν, είναι και θα είναι συνειδητά ενάντια σε κράτος και παρακράτος, σε ρατσιστικά πογκρόμ και στο φασισμό. Μη σκύβοντας ποτέ το κεφάλι στέκεται δίπλα στα καταπιεσμένα κομμάτια, στους κοινωνικούς αγώνες, στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Όλοι αυτοί που προσπαθούν να επιβάλουν έναν “καθαρό” κόσμο βασισμένο στον κανιβαλισμό, την καταπίεση, την αποξένωση και τον ατομικισμό ας καταλάβουν ότι για όλους εμάς η Villa Amalias δεν είναι απλά ένα κτίριο. Είναι οι ιδέες και οι αξίες μας, ο τρόπος οργάνωσής μας, κουλτούρα και πολιτική μας επιλογή ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ. Έρχεται από το παρελθόν και είναι εικόνα από το μέλλον.

Δήμαρχοι και υπουργοί ακούστε το καλά, τη Villa Amalias δεν θα την πάρετε ούτε στα όνειρά σας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Κατάληψη Παραρτήματος
συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης Πέρασμα / Κατάληψη Μαραγκοπούλειο
Κατάληψη Προκάτ_35
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Πάτρας
ομάδα πολιτιστικής τρομοκρατίας Porto Patrasso
Ράδιο Κατάληψη 93,7 fm
Σύντροφοι/Συντρόφισσες

 

Σχετικά με την λειτουργία του σταθμού

To Ράδιο Κατάληψη αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο διάφορα προβλήματα τεχνικής φύσης που δεν μας επιτρέπουν την εκπομπή στο internet και κατ' επέκτασιν δυσχεραίνουν γενικότερα την λειτουργία του σταθμού. Αν και καταβάλονται οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες ώστε να επανέλθει ο σταθμός στην κανονική του λειτουργία, είναι πολύ πιθανό αυτό να χρειάστει αρκετό χρόνο ακόμη.

Ωστόσο μέχρι την πλήρη ανάκαμψη μας, επειδή το Ράδιο Κατάληψη αποτελεί ένα μέσο αντιπληροφόρησης, τον ρόλο αυτό θα τον διεκπεραιώνουμε μέσα από την σελίδα του σταθμού. Ταυτόχρονα όμως , έστω και εξαιτίας των προβλημάτων αυτών, μας δίνεται κάποιος χρόνος να αναβαθμίσουμε διάφορα κομμάτια της λειτουργίας του σταθμού όπως είναι οι playlist, η σταθερότητα της ιντερνετικής μας εκπομπής, η ανανέωση του site κτλ.

Ανακοίνωση του σταθμού σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης Δέλτα

Την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη εκαμήτες, διμοιρίες και λοιπά σκυλιά της τιμημένης ελλάς επιτέθηκαν στην κατάληψη Δέλτα στη θεσσαλονίκη απαγάγανε τους συντρόφους που ήταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο και έβαλαν σε εφαρμογή το νέο σχέδιο αντιμετώπισης των επικίνδυνων για αυτούς και το καθεστώς που υπηρετούν στοιχείων. Και σαν επιστέγασμα αυτού τα videos που δώσανε οι μπάτσοι στη δημοσιότητα μοιάζουν βγαλμένα από ταινία δράσης: εκαμήτες με κουκούλες να μπαίνουν στην κατάληψη με παρατεταμένα αυτόματα όπλα, να ανοίγουν ντουλάπια κουζίνας με ύφος χιλίων κομάντο μαζί, να σπάνε πόρτες δωματίων. Λίγο έλειψε να κατέβουν με σκοινιά από ελικόπτερα για να ικανοποιήσουν το φιλοθεάμον κοινό, να πείσουν ότι κάνουν τη δουλειά τους (ακόμα και ας τους κόβουν τους μισθούς), να ικανοποιήσουν τους ηλίθιους που ζητάνε παραπάνω αστυνόμευση και να στοχοποιήσουν σαν επικίνδυνους εγκληματίες όλους αυτούς που έχουν επιλέξει να σπάσουν τις ατομικιστικές, εξουσιαστικές και ιεραρχικές σχέσεις που μας έχουν επιβάλει από τη στιγμή που γεννιόμαστε και να τις αντικαταστήσουν με σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, συλλογικότητας και αξιοπρέπειας.

Γιατί οι καταλήψεις είναι μέσο για το ξεπέρασμα της λογικής της ιδιοκτησίας, του εκβιασμού του ενοικίου, τόπος ζύμωσης και δημιουργίας, είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν και οι ιδέες τους. Στον αντίποδα είναι οι μπάτσοι, τα κρατητήρια, τα δικαστήρια, το κράτος και τα τσιράκια του. Η αλληλεγγύη μας στους συντρόφους της κατάληψης Δέλτα και στο αναρχικό ραδιόφωνο revolt είναι δεδομένη.

Ενάντια σε έναν κόσμος οργανωμένης πλήξης (και φρίκης)

Δέκα-εκατό-χιλιάδες καταλήψεις

εκτάκτως

αυτή (και μόνο για αυτή) τη βδομάδα η συνέλευση του σταθμού θα γίνει την πέμπτη 23/2 στις 17.00 όπως πάντα στο παράρτημα. 

Αλλαγή server!

Λόγω διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε με τον server που μας φιλοξενεί σχεδόν 3 χρόνια πήραμε την απόφαση επιτέλους να μετακινηθούμε!

Για όσους χρησιμοποιούν άλλους player πέραν αυτού που υπάρχει ενσωματομένος στο site για να μας ακούσετε η νέα διεύθυνση είναι

http://195.130.117.38:8000/katalipsi.mp3.m3u

 

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους συντρόφους/ισσες από το Αυτόνομο ραδιόφωνο Ιωαννίνων για την φιλοξενία!!!

Νεο πρόγραμμα εκπομπών!

Το νέο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπομπών του Ράδιο Κατάληψη είναι γεγονός και βρίσκεται εδώ!
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου