Πολιτικοί κρατούμενοι

Εκδήλωση αλληλεγγύης - Ενημέρωση για την απεργία πείνας του Κώστα Σακκά

 
Εκδήλωση αλληλεγγύης - ενημέρωση
Για την απεργία πείνας του Κ. Σακκά και των κατασταλτικών σχεδιασμών που έρχεται αντιμέτωπος
 
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8 μ.μ.
στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο
(Γούναρη 102 και Χαραλάμπη)

Ενημέρωση από την πανελλαδική πορεία στη Βέροια, Σάββατο 23/2/2012 στις 12.00

Αύριο από τις 12.00 θα υπάρχει live ενημέρωση από το ράδιο κατάληψη για την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στους 4 συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης που θα γίνει στη Βέροια.

 

http://radiokatalipsi.espiv.net

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από αναχαίτιση από αντιφασίστες/στριες απόπειρας επίθεσης φασιστών στην κατάληψη Μαραγκοπούλειο, προσάγονται 9 σύντροφοι και συντρόφισσες σε άσχετη ώρα και σημεία από το περιστατικό. Μετά από πολύωρη κράτηση, οι 5 συντρόφισσες αφήνονται ελεύθερες ενώ στους 4 συντρόφους αποδίδονται με άνωθεν πολιτική παρέμβαση βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα μετά από μεθοδευμένες (αλλά ανυπόστατες) καταθέσεις τεσσάρων φασιστών (τα εν λόγω τσογλάνια δήλωσαν σαν τόπο κατοικίας τα γραφεία της χρυσής αυγής). Τη Δευτέρα οι σύντροφοι περνάνε από ανακριτή με ανοιχτό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης (αφού εκκρεμεί σε βάρος τους ακόμα και κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας).

Απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις και τα στημένα κατηγορητήρια υψώνουμε τείχη αλληλεγγύης από την πρώτη στιγμή με πορείες, συγκεντρώσεις έξω από την αστυνομική διεύθυνση αχαΐας, μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, κατάληψη τηλεοπτικού σταθμού και μοιράσματα προκειμένου να σπάσει το μονοπώλιο της λάσπης που ρίχνουν τα μμε σαν γνήσια τσιράκια και εντολοδόχοι ενός συστήματος που με όλο και μεγαλύτερη ένταση εμφανίζει τη βάρβαρη και βαθιά σάπια υπόστασή του.

Οι σύντροφοί μας ούτε στιγμή δε θα μείνουν να παλεύουν μόνοι απέναντι στον κρατικό ολοκληρωτισμό (από τα υπουργεία μέχρι τους φασίστες, από τους μπάτσους μέχρι τους δημοσιογράφους).

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 

Πιο αναλυτικά τα γεγονότα της νύχτας εκείνης περιγράφονται στα παρακάτω κείμενα: 

κείμενο συνέλευσης αλληλεγγύης στους 4 συντρόφους 

ανακοίνωση του συλλογικού εγχειρήματος λόγου και δράσης "Πέρασμα"

 

Τη Δευτέρα 15/10 στις 7.30 το πρωί ΠΟΡΕΙΑ από το Παράρτημα στα δικαστήρια

Συγκέντρωση στις 8.30 στα δικαστήρια όπου περνάνε από ανακριτή οι 3 σύντροφοι

Συγκέντρωση στις 17.00 όπου περνάει από ανακριτή ο τέταρτος σύντροφος 

Για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου...

Η αναρχική Στέλλα Αντωνίου βρίσκεται προφυλακισμένη από τις 10/12/2010 στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ως υπόδικη για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία που αρνείται και επισημαίνει ότι η δίωξή της είναι ξεκάθαρα πολιτική. Στις 4 Ιανουαρίου 2012 κατέθεσε την τέταρτη αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας (οι προηγούμενες τρεις έχουν απορριφθεί), το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται να βγει μέχρι τις 4 Φλεβάρη.

Η υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου συμπυκνώνει με σαφήνεια την εκδικητικότητα και μανία των κατασταλτικών αρχών απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλλει. Ταυτόχρονα όμως επαναφέρει τους αγώνες των κρατουμένων για αξιοπρέπεια, ενάντια στην αναλγησία, τη σκληρότητα και την παντελή έλλειψη βασικών παροχών στα μπουντρούμια που το κράτος έχει το θράσος να ονομάζει «σωφρονιστικά ιδρύματα».

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

Την Τετάρτη 18/1 πραγματοποιήθηκε στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο από το «πέρασμα» και τη βιντεοκολλεκτίβα Ak-kraak εκδήλωση-προβολή σχετικά με την απεργία πείνας των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές το Νοέμβρη του 2008 αλλά και ενημέρωση για την υπόθεση της Στέλλας Αντωνίου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ακούστηκε ηχογραφημένή συνέντευξη της Στέλλας Αντωνίου σχετικά με την κατάσταση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

αφίσα φυλακές πέρασμα

 

 H αλληλεγγύη μέσα από τις φυλακές...

 

Κείμενα από τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σχετικά με τις συνθήκες κράτησης

 

 

Υπόθεση Στέλλας Αντωνίου και η αλληλεγγύη μέσα από τις φυλακές...

Κείμενα της Στέλλας αντωνίου σχετικά με τη σύλληψή της και τις συνθήκες κράτησης.

σχετικά με τη σύλληψή της

σχετικά με τις συνθήκες κράτησης

 

 

κείμενα στήριξης μέσα από τη φυλακή και αποχές συσιτίου για την υπόθεση

αποχή συσιτίου 

αποχή συσιτίου

αποχή συσιτίου

γράμμα αλληλεγγύης κρατουμένων

κάλεσμα πολιτικών κρατουμένων

κείμενο αλληλεγγύης Σ.Π.Φ και Θ. Μαυρόπουλος

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου