ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Την πέμπτη 15 Μάρτη στη 1 το μεσημέρι 150 αντιφασίστες και αντιφασίστριες επιτέθηκαν στα γραφεία της φασιστικής συμμορίας "χρυσή αυγή " στην Πάτρα -η λειτουργία των οποίων είχε ανακοινωθεί τρεις μέρες πριν- προκαλώντας εντυπωσιακού μεγέθους καταστροφές σε όλο τον εσωτερικό χώρο της φασιστοφωλιάς.

Τη δευτέρα 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση και μοίρασμα στην περιοχή από 50 περίπου συντρόφους και συντρόφισσες, ενώ την ίδια ώρα το στέκι των χρυσαυγών είχε αναλάβει να περιφρουρεί μια διμοιρία. 

Το κείμενο που μοιράστηκε...

κείμενο αντιφασίστες-αντιφασίστριες

Διήμερο εκδηλώσεων οικονομικής ενίσχυσης

afisa dub

Παρασκευή 2/3 21.00

Ηιp-hop live :

Machi Mziane

Ε.Κ.Μ

Α.Σ.Π

Υπό την επήρρεια του μηδενός

 

 

Σάββατο  3/3 21.30

Προβολή : Dub Echoes

+

After Party με DJ sets από :

Καργα Reggae

Dub 'n' Bass Crew De Control (Αγρίνιο)

 

 

Τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν για την καλυψη των δικαστικών εξόδων συλληφθέντων της εξέγερσης του Δεκέμβρη του '08. Η δίκη θα γίνει Δευτέρα 5/3 στα δικαστήρια Πάτρας στις 9.00.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Την κυριακή 19 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε από 80 συντρόφους συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές αγίου Στεφάνου της πάτρας. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε κείμενο προς τους φυλακισμένους αλλά και υπήρξε επικοινωνία με κρατούμενους που μίλησαν για τις συνθήκες κράτησης, η οποία ηχογραφημένη υπάρχει εδώ.

Τον τελευταίο μήνα υπήρξαν κινητοποιήσεις από τους κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές του ελλαδικού χώρου σαν διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στα αυτοαποκαλούμενα σωφρονιστικά ιδρύματα. Ο υπερπληθυσμός, τα πειθαρχικά, οι εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι, η έλλειψη φαγητού και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κάνουν τις αποθήκες που το κράτος στοιβάζει τις «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές» αβίωτες. Ο αγώνας για την κατάργηση των φυλακών είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

κείμενα και δράσεις μέσα στις φυλακές το φλεβάρη του 2012

Ανακοίνωση του Αthens Indymedia

indymediaΑπό τη στιγμή που η γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε ως κοινωνία στα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά μας δικαιώματα απαντήθηκε μαζικά την περασμένη Κυριακή, 12/2, με τη συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα, η εξουσία παίζει το τελευταίο της χαρτί, αυτό της όξυνσης της καταστολής, για να αποσβέσει την κοινωνική οργή.

Την Κυριακή το πρωί δεκάδες αγωνιστές απήχθησαν από το κράτος τρομοκράτη, μερικοί ακόμα και μέσα από τα σπίτια τους. Τέσσερις διαδηλωτές στην Αθήνα, υπερασπιστές του δικαιώματος για ζωή, κι όχι επιβίωση, προφυλακίστηκαν. Κάποιοι άλλοι διώχθηκαν 3 μέρες μετά τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Λίγες μέρες πριν, ξεπουλημένοι πολιτικοί, συνεργάτες των τροϊκανών εγείρουν θέματα στα κανάλια για τη λειτουργία και ύπαρξη του Indymedia.

Με ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Παρασκευής, 17/2, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου αναγγέλλει διακοπές ηλεκτροδότησης σε κτήρια για «λόγους συντήρησης»! Βρήκαν έτσι τον τρόπο να φιμώσουν το athens.indymedia.org, κόβοντάς του το ρεύμα. Δεν είναι μακριά, άλλωστε, οι ηλεκτρονικές επιθέσεις στον σέρβερ την περασμένη Κυριακή, 12/2, κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή βρομάει από χιλιόμετρα κρατική καταστολή, λαμβάνοντας υπόψη την αλληλουχία των γεγονότων και των πιέσεων της βδομάδας που διανύσαμε με τη σκλήρυνση της στάσης του καθεστώτος. Βρομάει εν όψει νέας κινητοποίησης κοινωνικών κομματιών την Κυριακή, 19/2, τη στιγμή που το Athens IMC είναι ένα από τα κομβικά και ελάχιστα σημεία όπου τα γεγονότα επικοινωνούνται από τους συμμετέχοντες χωρίς τη διαμεσολάβηση και τη διαστρέβλωση των υποτακτικών ΜΜΕ. Θα μας βρουν όμως μπροστά τους…

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, τις προηγούμενες αποτυχημένες κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους σε συντονισμό με τους φασίστες, ακόμα και τότε που δεν συνεργάζονταν επίσημα και τύποις κρατούσαν κάποιες αποστάσεις.

http://indymedia.squat.gr/

Προβολή και θεατρική παράσταση από τη buffonata

 

Προβολή:

The miners (ντοκυμαντέρ για τις κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων στη μεγάλη βρετανία)

Ο ανώνυμος (ταινία μικρού μήκους από τους "διακόπτες")

 

Θεατρική παράσταση από την ομάδα buffonata:

Στα βαθιά (του Slawomir Mrozek)

 

Την Παρασκευή 17 Φλεβάρη στις 9.30 μμ στο Παράρτημα (Κορίνθου και Αράτου)

από τη θεατρική ομάδα bufonata και την ομάδα πολιτιστικής τρομοκρατίας porto patrasso

 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου