Λίγα λόγια απ' το Ράδιο Κατάληψη

Από τις πρώτες μέρες τις κατάληψης παραρτήματος έγινε εμφανής η ανάγκη να διαχυθεί ο λόγος μας στην κοινωνία. Αμέσως δημιουργήθηκε η επιθυμία να στηθεί ο δικός μας ραδιοφωνικός σταθμός, ώστε να βοηθήσει στην διάδοση των ιδεών και της πολιτικής ζύμωσης που υπήρχε ανάμεσα στα εξεγερμένα κοινωνικά κομμάτια του Δεκέμβρη του ‘08. Ως εργαλείο των διαδικασιών αυτών το ράδιο-Κατάληψη δεν θα μπορούσε να λειτουργεί αλλιώς, παρά μόνο πάνω στην αρχή της αυτοοργάνωσης. Με τον όρο αυτοοργάνωση εννοούμε μία οριζόντια αντιεραρχική δομή, η οποία προσπαθεί να διαχέει και να ενεργοποιεί ταυτόχρονα τις ιδιαίτερες ικανότητες του καθενός μέσα από μία συλλογική σύνθεση, μέσα από την κατάκτηση του κοινού τόπου, τη συνδιαμόρφωση και τη συνυπευθηνότητα. Σκοπός μας είναι να προπαγανδίσουμε μία άλλη κοινωνική οργάνωση βασισμένη στην αμεσοδημοκρατία, ενάντια στην όλο και πιο κάθετη ιεράρχηση.
Αφού η επιθυμία ήταν δικιά μας, φυσικό ήταν και η πραγμάτωση του εγχειρήματος να βασιστεί στα δικά μας μέσα. Βρεθήκαμε λοιπόν μπροστά σε μια σωρεία πρωτόγνωρων τεχνικών και πρακτικών προβλημάτων, τα οποία έπρεπε να ξεπεραστούν ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει το δικό μας ραδιόφωνο. Αρωγός στην προσπάθειά μας υπήρξαν διάφορα άτομα που ασκούσαν ήδη την πρακτική της ραδιοπειρατείας, με τα οποία συναντηθήκαμε και μέσω της κοινής μας επιθυμίας να ακουγόμαστε ελεύθερα στα ερτζιανά. Καθόλη την διάρκεια επίλυσης των προβλημάτων μας, έχοντας σαν βασικό άξονα την κατάργηση των ειδικών (τεχνικοί, ηχολήπτες, παραγωγοί κτλ.), επιχειρήθηκε η διάχυση της υπάρχουσας γνώσης σε όλους τους συμμετέχοντες. Άλλωστε, όσο περισσότερο συσπειρώνεται κόσμος γύρω από ένα μέσο, τόσο πιο εύκολα ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες που εμφανίζονται, βοηθώντας έτσι και στην εξέλιξή του.

Πορεία ενάντια στην εκπαίδευση 18/9
Πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική χειραγώγηση και την πλύση εγκεφάλου που προωθούν τα σχολεία στις 12.30 από το Παράρτημα.Θα ακολουθήσει ανοιχτή συνέλευση.

και

Hip-hop συναυλία στο Παράρτημα στις 20.30 με τους :

Σπειρα, Αντίδραση Ροής, Άοκνος, Σατάνης, F.T.P

Ανυπάκουοι Μαθητές

To Ράδιο Κατάληψη ξανά στον αέρα!

Το Ράδιο Κατάληψη από σήμερα Πέμπτη 9/9 θα είναι ξανα στον αέρα!Συντονιστείτε!

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο ποταμός Αχελώος, τα φράγματα και η εκτροπή του

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ο ποταμός Αχελώος, τα φράγματα και η εκτροπή του

Ραδιοφωνικό αφιέρωμα για τον αγώνα ενάντια στην “πρασινη” ανάπτυξη, τα φράγματα και την εκτροπή και ενημέρωση για την αυτόνομη συνάντηση αγώνα στη Μεσοχώρα Τρικάλων, από 4 έως 10 Αυγούστου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 15.00 το μεσημέρι

δυσήνιος ήχος / http://ipposd.wordpress.com/

Θεματική εκπομπή για την Γάζα

Κυριακή 27/6 στις 19:00 από την εκπομπή active p

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου