Ενημερωτικές Εκπομπές

Συνέντευξη με έναν απεργό της "Ελληνικής Χαλυβουργίας"

Η συνέντευξη αυτή δόθηκε από απεργό της χαλυβουργίας σε συντρόφους του «εργαλειοφόρου» και των «άτεχνων» στις 8/1/2012 στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο.

Απομαγνητοφωνημένη η συνέντευξη εδώ.

Ενημέρωση για τα γεγονότα στις 5/1 στην Πειραϊκή - Πατραΐκή

Την Πέμπτη 5/1 μεταξύ 6.30 και 7 έγινε επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στους μετανάστες που μένουν στο παλιό εργοστάσιο της πειραϊκής - πατραϊκής. Οι μπάτσοι ξύπνησαν με κλωτσιές τους μετανάστες, έσκισαν και έκαψαν τα χαρτιά κάποιων και συνέλαβαν πιθανόν πάνω από 50 άτομα (δεν είναι επιβεβαιωμένο). Έπειτα με τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Πατρέων (είναι ιδιοκτήτης του χώρου) και πιθανώς του δήμου πατρέων άρχισαν να συγκεντρώνουν σε στοίβες τα υπάρχοντα των μεταναστών (όσα στρωματα υπήρχαν, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια) και να τα καίνε, όσα δε μάζεψαν για σκουπίδια. Από τις φωτιές που έβαλαν οι μπάτσοι πήραν φωτιά και ολόκληρα δωμάτια ή κτίσματα τα οποία εκ των (πολύ) υστέρων, κατά τη 1 δηλαδή, ήρθε για να σβήσει η πυροσβεστική.

Κάποιοι μετανάστες είπαν για δύο λεωφορεία με συλληφθέντες, αλλά όχι σίγουρα για τον αριθμό τους. Πληροφορίες υπάρχουν και ότι τους μετέφεραν προς Αθήνα (κάποιους αν όχι όλους).

 

H εκπομπή περιλαμβάνει μια συνολική ανασκόπηση των πρόσφατων γεγονότων που αφορούν τους μετανάστες στην Πάτρα.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου